Nyheter

Frisk igen!

 

Harry har vilat ett tag p.g.a. slem i halsen. Detta var orsaken till att han var dålig i senaste starten. Sedan har han fått medicin i 2 omgångar eftersom första kuren inte hjälpte. Han kommer att börja träna igen efter jul. Vi tror att han har en del kvar i sin karriär. I början av maj fick vi ett föl som tyvärr tvingades till operation innan han var en månad gammal. Tack vare vet Bengt Johansson så fick fölet en chans att bli häst. Nu finns Billybob, som han heter, hos stuteri Staro där han får gå med jämngamla. Lady finns för stunden i träning hos PU. Det är svårt att träna hästar som amatör efter jobbet i nov-dec månad. Hon tränar på bra och blir säkert en starthäst av henne. Madeleine Nordström i Halmstad har tagit över Shiny och ska göra ett försök att hitta nyckeln hos henne.

 

Bilden är tagen från halmstadtravet.com och är från i somras när Harry vann gulddivisionen före Spring Erom!

Vi vill önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

//2016-12-20 JJ

 

Inget flyt!

 

Harry startade i V75 i lördags, 6 februari, och presterade inte som han brukar. Han hade varit fin i träning och vi hade förhoppningar på en bra prestation. Vi var bekymrade när vi åkte hem och funderade på framtiden. Är han slut och tycker det här är tråkigt, ska vi sluta nu o.s.v. Vi enades om att vi måste i alla fall kolla halsen på honom. Vi misstänkte att struplocksproblemen kommit tillbaka. För vi uteslöt att han tycker det är tråkigt. Han visar absolut inga sådana tecken i träning. Idag är han kollad och det var inte det vi trodde. Det var en vanlig sketen halsinfektion. Konstigt för han hade en liknande vid senaste starten. Har inte den läkt ut, trots medicin, eller har han fått en ny? Han kommer igen, trots allt. Lawful Launcher var 3:a igår på Åby. PU har gjort ett bra jobb med honom trots mycket problem under vägen. Kan han bli stabil i sin kropp blir han en bra tävlingshäst. På måndag hoppas vi Shiny gör ett bra lopp i premiären för PU. Bilden visar Shiny inför hennes första start.

//2016-02-12 JJ

 

Ny final!

 

Den 26 september startar Harry i sin 18:de V75 final. Hur många har varit med i 18 st V75 finaler? Harry har efter en tid med lite oflyt fått resultaten med sig igen. Han känns fortsatt fin och kommer att göra 2 st rutinjobb i Halmstad innan starten den 26 sept. I den starten kommer Peter Untersteiner sitta i sulkyn igen. det var länge sedan nu.

 

Shiny hade vi startklar, men i det sista finslipande jobbet var hon inte riktigt bra, så vi får vänta lite till.

 

Bilden visar när Harry var dragplåster på en fotbollsmatch den 29 augusti. Vi selade upp Harry och skrittade honom på kolstybben. Sedan blev vi intervjuade i halvlek. Då stod vi på planen mellan 2 st fotbollsmål eftersom det var 2 st knattematcher i pausen. Tur att ingen boll seglade ner på ryggen på Harry.

//2015-09-13 JJ

Vårkänslor

 

Harry älskar våren och sin hage. Så här års är det svårt att få in honom från hagen på kvällarna. Han går 8-12 tim i sin hage beroende på vad han känner. Undrar hur många elithästar som har det så bra och i den fina miljön?

 

Senaste loppet på Jägerso blev ju ett riktigt rövarlopp. Det bästa 2140 m loppet hitills i år, där Harry fick trava 10,4 sista varvet utan att få pengar. Vi var jättenöjda med prestationen. Nu siktar vi mot Gulddivisionen på Örebro den 2 maj. Idag tackade vi nej till ett lopp i Seinäjoki, Prix Etain Royal. Tyvärr kom det lite abrupt, så vi valde att tacka nej. Vi kanske är korkade som gör det, men resan är jobbig och varken jag eller Benno har all tid att resa runt med tanke på att vi har vanliga jobb att ta hänsyn till också. Vad det blir efter Örebro vet vi inte, men vi kanske borde "sikta på Elitloppet" som Ludde brukar säga om sina hästar. Men som amatör har man inte så mycket att säga till om. //2015-04-24 JJ

Copyright © All Rights Reserved