Äldre nyheter

Träning för start

 

Harry fick en liten paus, men nu är han på gång igen. Han har gått några rutinjobb i Halmstad och han ska gå ett par stycken till innan det blir någon start. Är allt väl kommer han ut i något av kvalen till Olympiatravet.

 

Glädjande är också att Shiny vårt 3-åriga sto tränar bra. Hon har haft all världens otur, men nu verkar hon kommit över sina olika krämpor hon haft. Hon tränade 1.27 full väg i Halmstad senast på ett riktigt bra sätt.

 

Harry pryder nu även vår hästbuss med en actionbild från Åby när han slog bl.a. Sanity och Raja Mirchi.

 

//2015-03-28 JJ

Planeringsändring

 

Nu har Harry gjort 4 starter sedan comebacken. Fyra, etta, trea och trea i gulddivisionen. Ett mycket bra resultat. Senast på Solvalla blev han trea med mersmak. Halsen ser bra ut och kollas inför varje start. Planeringen var att starta i Halmstad den 28 feb. Nu var Harry sämre i provstarten på Solvalla, bra i loppet sedan, och i dagens träning lite sämre. Därför får han ta igen sig lite nu. Vi har och har haft dåliga träningsförhållanden här hemma. Detta tillsammans med brodd i skorna gör att träningen blir svår utan påverkan på kroppen. Man kan konstatera att Harry har en väldigt hög lägstanivå. Vi laddar upp för april istället med sikte på att vara med i något/några storlopp. Han hör definitivt hemma i eliten.

 

Shiny har lite småstrul hela tiden. Har haft en inflammation i ett ben. Hon är dock i träning, men vi tar det lugnt med henne.

 

Bild: Visar Harry som kändis och filmstjärna. Han får ofta mycket uppmärksamhet när han är ute och tävlar.

//2015-02-16 JJ

Ny comback!

 

En sista kontroll är gjord nu av Harrys hals. Det ser bra ut, så nu åker vi till Åbytravet med tillförsikt. Det känns givetvis bra för oss att han kan tävla igen. När det såg som sämst ut så sa jag till Benno att vi får nog ställa in oss på att han inte kommer tillbaka i startdugligt skick igen. Skönt att jag hade fel. Han har bara fått 4 st rejäla jobb sedan 13 oktober, men är dock ganska mycket körd hemma, så han har nog inte tappat jättemycket. De 4 jobb han gått är 2 st rutinjobb på sand- och rakbana samt 2 st banjobb, 2140 m, efter 1.23. Så han har ju egentligen gått mer banjobb än han brukar.

 

Shiny fortsätter att träna på i fin stil i Halmstad också. Senast tränade hon med en annan Ljungbyhäst som vi har ägarintresse i. Lawful Launcher heter han och är en 2 årig (snart 3) valack efter Rite on Line (samma pappa som Harry). Bilden visar Harry under kalenderfotograferingen han var med om på sensommaren. Fotografen är Anna Persson. Sök på Einars Hästkalender om ni vill köpa den.//2014-12-19 JJ

Mungiporna uppåt!

 

Idag har Harry friskförklarats från sin halsåkomma. Detta efter att han gjort en banjobb på Halmstadbanan. Vi började med en uppvärmning där även Shiny gick sitt första jobb i Halmstad efter hennes operation. Hon opererades första veckan i juli för en skada hon fick i en led som föl. Det blev en värmning för Harry och ett jobb för Shiny i fin stil. Sedan skrittade jag bort med Harry till kliniken för att sätta på kamerautrustningen. Harry fick ett speciellt huvudlag där optiken träs in i ena näsborren, sedan går optiken upp emellan öronen för att sedan kopplas ihop med en dator som finns i en ficka i en vojlok som kläms fast under selen. Sedan körde jag ut på banan med Harry och vände upp och körde ett jobb 2140 m efter 1.23,0. Under tiden körde veterinären i bilen jämte där han tittade live på bilden från halsen. Allt gick bra och Harry verkade inte besvärad av det han hade i halsen. Medan vi duschade hästarna hade veterinären analyserat filmen och kommit fram till att allt såg normalt ut. Filmen kan ni se här http://youtu.be/jzlUEwPxcaY Det är c:a 6 minuter in i filmen som själva träningsjobbet är, övrigt är förberedelse.

Bild: Harry som föl.//2014-11-25 JJ

Startklar...

Idag har Harry gått ett finslipande banjobb inför en tänkt start på Jägersro den 6 sept i Gulddivisionen. Han tränade 1.19 full väg utanpå häst på ett bra sätt. I övrigt har allt gått som det ska och han har gått en hel del rutinjobb i Halmstad.

I övrigt har vi sålt Angelo som ridhäst i sommar. Hans blåsljud på hjärtat hindrade en fortsatt karriär. Starkt att han kunde vinna ett lopp med det handikappet. Shiny har vi heller inte haft någon tur med. Hon blev blockhalt efter sitt premielopp som hon klarade. Det visade sig vara en skada som hon fick som föl i en led, som visade sig på nytt. Hon är opererad nu och vi får se om hon kan bli en tävlingshäst.

Bild: Visar hästarnas paradis som finns på Island. Unadalur, en dal på 18000 hektar där unghästar/ston betar fritt hela sommaren. Den sista dagens ritt (av fem) där var en extra härlig upplevelse. 2014-08-25 JJ

Halsproblem!

Vi har haft tur som fått en så bra häst som Harry, men ingen kan säga att vi har tur med storloppen. Vår planering har ända sedan Åby Stora Pris ,då vi tackade nej, varit inriktad på Elitloppet i år. Det var därför vi tackade nej till Åby Stora Pris. Harry fick först en halsinfektion som sedan fick följden att han fick ett veck på undersidan av struplocket som hindrade hans andning. Han har idag på morgonen, 22 maj, opererats av Vet. Bengt Johansson på Slöinge Djursjukhus. Allt har gått bra så långt. Han har nu en lite trist konvalescens framför sig med 7 dagar i box + 14 dagar ytterligare i box med skritt för hand varje dag. Sedan ska han på återbesök om 4 veckor. Först därefter gissar jag att vi kan börja träna igen.

I år blir det inget Elitlopp varken med eller utan häst. Sugen finns inte.

Bild: Harry och Nothing But Class. 2014-05-22 JJ

Copenhagen Cup!

Vi var nöjda med Harrys prestation i Olympiatravet. Han kanske inte var helt på topp i och med 4 veckor sedan senaste starten. Hela arrangemanget på Åby var strålande och måste ha varit en riktig propagandadag för travet. Nu har vi blivit inbjudna till Copenhagen Cup och där ska han starta den 11 maj. Ska bli riktigt kul. Det är Harrys första utländska start. Förhoppningsvis är han nu ännu vassare med lite tätare starter. Han har joggat idag och han var pigg och glad. Nu får vi läsa på hur man gör med papperexcersis m.m. när man ska åka till annat land med häst.

Bifogad bild kommer från vår semestervecka på Malta häromveckan. Bilden föreställer en häst som joggar ner efter att ha deltagit i ett lopp. Mitt i stan, mitt på gatorna. Ganska udda mot hur vi har det.

2014-04-29 JJ

Olympiatravet!

Sedan senast har Harry hunnit göra två riktigt bra prestationer. Första loppet på Åby var riktigt bra när han svepte alla i ett huj. Senast blev han fast med krafter kvar. Han verkar vara snäppet bättre nu än tidigare. Han är lugnare än tidigare och det är ett gott tecken. Det känns som han kommer att göra en bra prestation i Olympiatravet. Han har gått 2 jobb i Halmstad sedan förra jobbet, båda på bra sätt. Han kommer gå ett jobb till Annandag Påsk innan Olympiatravet. Det blir det största lopp vi varit med om, kul.

Shiny är i Halmstad igen och kommer vara så t.o.m. premieloppet. Kändes riktigt riktigt fin i sitt första jobb i livet då jag körde varvtiderna 1.55 och 1.46. Angelo har vi tyvärr fått ta ur träning, han kommer bli ridhäst istället.

2014-04-14 JJ

Mot comeback!

 

Nu börjar Harry närma sig comeback. Han har nu gått 4 st 3-5-6 jobb i Halmstad och 1 st banjobb som han gick nu i måndags, 3 mars. Han har tränat bra hela tiden. Nu blir det 3-5-6 jobb på måndag igen, 10 mars. Därefter blir det start på Åby i Gulddivisionen den 15 mars.

 

Sedan senast har vi varit på årets Hästgala i Stockholm Waterfronts lokaler. Arrangemanget var riktigt trevligt och bra ordnat. Speciellt bra också när vi blev uppmärksammade med priset "Årets Amatörbragd".

 

Vid sidan ser ni vårt nya emblem. Det är skapat av Andreas Petersson och undertecknad. Hästen i emblemet är naturligtvis Harry.

 

2014-03-03 JJ

Grattis Marre!

En dag som denna säger vi stort Grattis till Maharajah, Hultman, Lisa Skogh och Örjan till segern i Prix d'Amerique. Verkligen stort.

 

Harry fick vila efter starten på Annandagen, 2:a efter Maharajah. Han fick selen på sig igen den 21 januari. Hans första riktiga jobb kommer han gå igen i Halmstad den 3 februari. Sedan tränar vi på för comeback i mitten på mars.

 

Angelo tränar för fullt igen och allt känns bra så långt. Vi får se om han kan vara redo för start om några jobb. Shiny har blivit kvitt sin förkylning och hon sköter sig fint i lätt träning här hemma. Vi har blivit inbjudna till Hästgalan 8 februari. Varför vet vi egentligen inte, vi får se vad som händer där.

 

Bild. Harry och Marre på Annandagen.//2014-01-26 JJ

Juletider

På annandagen gör Harry sitt 21:a lopp i Gulddivisionen i år. Hittills har det på de 20 loppen blivit 3 segrar, 7 andrapris och 4 tredjepris. Fantastisk prestation. Sedan vinsten i Meadow Prophets Minne har Harry tränat precis som vanligt. Han gick sitt 3:de jobb idag i Halmstad sedan senaste starten. Han var precis som vanligt. Om han ska gå med eller utan skor på bakhovarna får vi klura någon dag till på. Det som är annorlunda är att han går sitt senaste jobb lite tätare inpå start. Kan kanske ha en marginell betydelse, då förhoppningsvis i positiv rikting.

 

Shiny har vi nu haft hemma några veckor. Hon verkar vara av en bra sort. Tyvärr blev hon väldigt snorig i Halmstad. Det har inte gått över ännu. Angelo tränas lugnt hemma ett tag till. Vi vill önska alla Travvänner en God Jul och ett Gott Nytt År.

Bild. Eskil har hand om svettskrapan efter SM loppet på Åby. //2013-12-23 JJ

Meadow Prophets Minne

 

Harry startar på lördag igen i V75 på Jägersro. Benno och jag gjorde en utvärdering efter hans normala jobb i måndags om vi skulle göra en paus eller fortsätta starta. Eftersom hästen är fräsch och pigg så får han starta på med V75 finalerna på Solvalla den 26 dec som slutmål innan en tävlingspaus kommer. Han fick spår 2 på lördag. Kort distans och Jägersro passar som hand i handsken. Han kommer att gå med aluminiumskor på bakhovarna.

 

Angelo har fått ett annat upplägg på träningen och vi vet inte riktigt vad det innebär.

 

Shiny har varit ett par månader i Halmstad och hon sköter sig riktigt bra. Hon kommer gå hem till Höslänga på lördag för vidare träning hemma.

 

Bild på Harry tagen igår. //2013-11-24 JJ

50 raka starter

Harry gjorde idag sin femtionde raka start i V75 i C.L.Müllers mermorial. Harry slutade på en hedersam 2:a plats efter On track piraten. Harry gick ut snabbt men hamnade snart som 3:a i innerspår. I kurvan före upploppet kom luckan när Commander Crowe började släppa och Harry spurtade som vanligt hela vägen in i mål!

 

Viss förvirring rådde efter målgång då Peter var säker på att Harry kommit 3:a. Dopingstallet var dock av en annan åsikt och ville ha in Harry för testning eftersom både 1:an och 2:an skulle testas efter dagens lopp. Allt reddes dock ut till slut, andraplatsen i loppet var Harrys! 2013-10-26

 

Direktsänding

Peter och Johnny fick sitta med i studion i hela tre timmar när V75 Direkt spelades in den 19 oktober. Samtalet runt bordet handlade mycket om samarbetet kring Harry, hur han tränas och hanteras i det dagliga. Johnnys hästlista (se fliken "OM OSS") diskuterades också, Åsa tyckte att Johnny var lite hård när han kallade någon av hästarna för "talanglös". Vi fick veta att Peter inte är någon hejare på att laga mat och att han gärna ställer upp på spex, t ex så visades ett inslag när han fick benen vaxade.

Många fina klipp visades, helt fantastiskt att se några av Harrys segrar i ett sådant sammanhang, det blir än mer påtagligt vilken häst han är! SS/2013-10-26

SM Guld!

 

Angelo ska starta i ett av ramloppen till V75 på lördag. Från spår 1 kan Peter välja hur han vill köra loppet. Angelo tränar bra och verkar ha hämtat sig från halsinfektionen han hade i de 2 första starterna. Att vi startar här och inte i ett treåringslopp beror på att Angelo är stökig att transportera ensam. Nu blir Harry reskompis som ska ut i SM. Inte dåligt och man kan drömma lite om att han får vinna detta loppet. Han är verkligen förtjänt av det. Känns som chansen finns från detta läget. 2640m är inga problem, 12,3a senast.

 

Benno och jag har tecknat oss för varsin andel i en 1,5 åring som heter Lawful Launcher (e Rite on Line u Alert Launcher). Vi är 5 Strålforsare hittills som tecknat sig. Vi vill vara 10 st om honom, så gå in på www.easykb.se och kolla erbjudandet. Verkligen snygg häst.

Bilden visar vår nya buss som redan gått 500 mil.//2013-10-09 JJ

Händelserik vecka!

 

Shiny Haythrow (bilden) följde med Harry till Halmstad i måndags för att stanna där till jul för inkörning och att bekanta sig med travbanan. Hon är snäll så det ska säkert gå bra.

 

Angelo var ute i ett treåringslopp på Jägersro igår. Det blev ett femtepris. Tyvärr lite trafikproblem på vägen, annars är han en plättlätt 2:a i loppet. Vad nästa start blir är osäkert. Det finns väldigt lite treårslopp i hans klass just nu. Harry tränade som vanligt på de väldigt skitiga banorna i Halmstad i måndags. Han älskar att träna trots det är skitiga banor. Verkligen ett intressant lopp på lördag. Yarrah Boko kanske blir över invändigt. Monster Drive och Harry gör upp om ledningen. Örjan tar det lugnt.

 

Benno håller ställningarna på lördag. Jag är på Tjustgalan.//2013-09-25 JJ

Färjestad istället för Åby Stora Pris!

 

När vi fick inbjudan av Jon Pedersen i lördags var vi väldigt glada och positiva till den. Nu har vi sovit på saken och Benno och jag har resonerat oss fram till ett beslut. Vi står över Åby Stora Pris. Vi har beslutat att göra det som vi tror är bäst för hästen och hans framtid på tävlingsbanorna. Vi gör det inte för vad som kanske varit roligast för oss just i denna stund. Vi tror att Harry har möjligheten att vara i högsta klassen ett tag till och det vill vi ska vara så länge som möjligt. Vi tror att upplägget med 2 heat och en ganska stor risk för 3 heat skulle påverka den kontinuitet vi jobbat med vad gäller tävlingarna för Harry. Tack än en gång för inbjudan, Jon Pedersen. Det finns kanske de som har synpunkter på vårt beslut, men det får vi ta.

 

Angelo är i selen igen och vi siktar på ett 3-åringslopp på Jägersro den 24 sept.//2013-09-04 JJ

Klart för start

 

På lördag 31 augusti är det dags för nästa start i Gulddivisionen för Harry. Utgångsläget spår 3.

Bild: Lycka är att få följa med på träningsrunda med Harry!

Bra helg i Örebro.

 

När vi lämnade Ljungby på fredagen med Angelo i bussen väntade en spännande resa beroende på den långa resan samt det faktum att Angelo är lite stissig i bussen. Nu fick vi en reskamrat, Saladino, från Halmstad. Resan gick förvånansvärt bra. Angelos lopp blev en succé också med vinst från ledningen. Vi var naturligtvis väldigt glada. När vi kommer till stallet så börjar hästen dricka väldigt mycket. Väldigt konstigt tyckte vi, det hade vi aldrig upplevt tidigare. När sedan PU kom till stallet så sa han förvånande att han inte riktigt var nöjd med hästen. När han sedan hörde att hästen druckit så misstänkte PU att det kan vara något med halsen. Idag har han varit hos veterinären och de säger att han är i slutet på en halsinfektion. Detta förklarar insatsen i debuten också.

 

Harry var som vanligt strålande som tvåa i Gulddivisionen. Man får nästan nypa sig i armen som han presterar.

Bild: Angelo halvvarvet från mål.//2013-08-20 JJ

Tätt med trav!

 

Både Angelo och Harry startade 3 augusti. Jag och Benno var i Rättvik med Harry. Birger och Erik var i Halmstad med Angelo. Det var varmt men Harry trivdes och gjorde en riktigt bra prestation. Vi var överens med Johan om att satsa från start. Han var ju snabbare än jag trodde och det blev lite för högt tempo hela vägen för att passa Harry i ledningen. Han fick även en tryckare mitt i loppet och landade på 11,0 och blev 3:a. Angelo var riktigt fin i värmningen och PU var riktigt optimistisk och det var därför han försvarade ledningen. Nu fick han ju också onödigt tryck och därför orkade inte Angelo eller den häst som tryckte till slut. Hästarna känns fina efter dessa lopp och därför ska båda starta på Örebro, Angelo på fredag från spår 1 i ett nollelopp. Harry går ut i Guld på lördagen. Bra spår från bricka 3 och där sitter Johnny Takter med taktpinnen med Sanity från spår 1. Intressant lopp.

Bild: Jänkarvagn.//2013-08-14 JJ

Rättvik nästa?

 

Harry har gjort 2 starter sedan förra uppdateringen. I Halmstad var han lite extra taggad med täta starter och gjorde en riktig topprestation som 2:a på ny rekordtid. Det var hans 4:de personliga rekord på rad. Senast på Axevalla gjorde han också en bra prestation men hade otur att få rygg på en för dagen riktigt dålig häst. Vi har funderat på vad som händer härnäst. Det lutar åt Rättvik 3 aug. Antingen Sommartravets final eller Guldivisionen 1640m. Dilemmat är att Halmstad har tävlingar samma dag och då ska Angelo debutera. Vi får se hur vi löser logistiken i så fall.

 

Angelo genrepade idag på Halmstadbanan med att trava 1.19,9, 2140 meter i fin stil. Han sparrades av Real Showman som också såg fin ut. Passa nästa start.//2013-07-22 JJ

Soft uppladdning

 

Harry har haft en soft uppladdning inför morgondagens Guldförsök i Halmstad, se bild. Han har gått i skogen tisdag och torsdag och många timmar i sin hage. Nu har han fått tjejer att spana på rakt över vägen också. Uppgiften i morgon ser inte så tokig ut, trots spåret. New Line struken också, en häst mindre att slå.

 

Angelo tränar på bra och vi siktar på en start i Halmstad den 3 augusti, en lördag, alltid på en lördag. Rättvik kör V75 den dagen. Kanske Harry är med där, i så fall 3:de året i rad. Då får jag och Benno dela på oss. En till Halmstad och en till Rättvik.

 

Eftersom vi känner en del av ägarna till Quid Pro Quo säger vi stort grattis till dem. Verkligen en mysig och bra häst. //2013-07-05 JJ

Harry till Eskilstuna

 

På lördag startar Harry från spår 6 i Gulddivisionsfinalen på Sundbyholm. Det känns som de bästa hästarna har fått de sämsta spåren. Träningen har gått bra sedan Mantorpstarten. Han har gått sina underhållande jobb i Halmstad. Inga vassare jobb och fattas det någon skärpa lär den vara bättre till Halmstadstarten. Det blir barfota runt om, helstängt och förhoppningsvis vår nya jänkarvagn.

 

Angelo gick sitt första jobb efter sin lilla vila. Han kändes bra och kommer gå ner till Halmstad igen på måndag.

 

Angel verkar vara svår att få dräktig i år. Jag har kört 2 st semintransporter från Skråmsta. Nu ändrar vi planen och seminerar med någon annan hingst i stället. Ej bestämt vilken. //2013-06-25 JJ

Harry månadens häst i Halmstad

 

Harry hyllades igår måndag som månadens häst i Halmstad. Vi fick blommor och Harry fick ett täcke. Vi blev även bjudna på mat i hästägarrummet. Vi får säga stort tack till Halmstad Travet.

 

Harry gick sitt normala 3+5+6 jobb igår morse i Halmstad. Han var sig lik. Dock upplever vi att han blivit lugnare de här 2 senaste starterna. Det märks framförallt här hemma i träningen.

 

Angelo var på veterinärkoll förra veckan. Han hade en ganska liten reaktion i höger framben. Han behandlades för detta och har nu kommit hem till gården. Denna veckan får han semester och sedan går han lätt träning nästa vecka. Tredje veckan följer han med Harry till Halmstad för tempojobb och därmed har uppladdningen inför första starten börjat. //2013-06-11 JJ Foto: Lars B Persson

Angelo inkvalad

 

Angelo kvalade idag in på Halmstadbanan. Han fick tiden 1.21,1. Det blev en galopp i starten p.g.a. en utrustningsmiss. Han hade behövt en checkrem. Lite vågat med bara träns på en ostartad 3-åring. Han bockade med huvudet kort efter start och då kom galoppen. Sören Boel skötte sig gallant och parerade galoppen snabbt. Sedan gick Angelo fint genom loppet. På fredag blir det veterinärkoll innan han på måndag följer med Harry hem efter hans träningspass. Sedan får han någon veckas semester innan träningen fortsätter.

 

Gällande Harry kan vi konstatera att han redan är klar för V75 finalerna på Eskilstuna. Det var en överraskning för oss att Gävlestarten var första loppet i detta Guldmeetinget. Nästa start blir alltså Eskilstuna, inte Kalmar som annars var tänkt. //2013-06-03 JJ

Bra prestation i Östgötaloppet

 

Harry blev 3:a på Mantorp och fick tiden 1.12,3 på 2640 m auto. Han blev besegrad av 2 st bättre hästar.

Peter kände sig segersugen efter ett varv då de kört varvet på 1.10, men de var för bra. Vi fick inbjudan till Kymi Grand Prix i Kouvola för ett tag sedan, tack Kari. Vi valde att tacka nej efter loppet igår. En av anledningarna är resan dit. Vi får se hur han tar denna starten och sedan siktar vi fortsatt på V75. Ett bra sätt att se hur de tagit loppen är när man lägger på skorna morgonen efter loppet. Jag märkte ingen direkt avvikelse denna gången heller. Kanske lite stelare än normalt med tanke på extra tufft lopp.

 

Vår lille Harry, se bild som liten, ligger högt på listorna vad gäller snabbhet. Både på kort och lång distans är han topp 3 hittills i år, se nedan, inte dåligt.//2013-06-02 JJ

Harry spurtade snabbast i Gävle

Vid upploppet i Gulddivisionen den 18 maj spurtade Harry nästan ikapp Nahar. Han kom som skjuten ur en raket mot mållinjen. "Den farten han hade vid mållinjen... " Johan Untersteiner var tagen av hästens bedrift.

Första segern i Gulddivisionen

Harry slog till i guld! Hederskillen och ständige V75-hästen Harry Haythrow tog i sin 38:e raka V75-start sin allra största seger. Citat Travronden.se

Copyright © All Rights Reserved